Loading...

Yaratıcılığın En Tatlı Hali: Teraryum Yapımı

İç dekorasyona doğal bir dokunuş olan teraryumlara bayılıyorum. Ufak tasarımlar yapıp arkadaşlarıma hediye etmek hoşuma gidiyor. El yapımı, sadece o kişiyi düşünerek yapılmış olduğu için daha bir anlamlı oluyor bence. Teraryum yapımı için kullanılan saksı ve fanusta birkaç eğlenceli fikri sizinle paylaşmak istiyorum.

Cam içinde minik bahçeler… Teraryum yapımı için ağzı geniş fanus ve vazolardan şişelere, kâselere kadar pek çok cam ürün kullanılıyor. 

Bu küçük cennetler için cam kabın önce sterilize edilmesi gerek. İçine yosun, sukulent, kaktüs, aloe vera veya başka uygun bitki türleri ile taban görevi görecek, farklı katmanlarıyla kum, taş ve teraryum toprağı (aktif kömür içeren) konuyor.  

Teraryum ve floraryum tasarımlarının en zevkli yanı bence bitki dışında doğal malzemeler de kullanmak. Seçtiğiniz konsepte göre doğal taş, seramik, ahşap, kum, deniz kabuğu…

Birkaç malzeme ile bir saatten az bir sürede teraryumumuz hazır oluyor. Teraryum ailesi büyüyüp kabına sığmaz hale gelince onları daha büyük bir eve taşıyoruz.

Kahve presi tasarımını www.decoist.com sitesinde gördüm ve bayıldım.   

Teraryum yapımı için cam fanus kullanımı

Değişik teraryum konseptleri tasarlamak çocukların da çok hoşuna gidiyor. Çok köşeli bir cam fanus bulamazsanız aşağıdaki gibi uygun bir kap da iş görür.

Aşağıdaki fotoğraf da decoist.com’dan.

Çocuklar teraryum yapımı sürecinde keyifle yer alacaktır

Prizma şeklindeki teraryum saksıları Türkiye’de satılıyor. Tavana asılan modeller de birkaç tane farklı uzunlukta yaparsanız yanyana çok şık duruyor.

Tavana asılan fanuslarda teraryum yapımı
Teraryum yapımı için sadece cam fanus ve birkaç malzeme yeterli

Cam fanus bulamazsanız kavanoz bile iş görür. Yaratıcılığınıza ve zevkinize kalmış…

Kavanoz, teraryum yapımı için fanus yerine kullanılabilir
Teraryum yapımı için kullanılan minik figürler

Bunları da beğenebilirsiniz